Lennot Kroatiaan

Kroatiaan voi matkustaa vuoden ympäri, mutta suoria lentoja on tarjolla rajoitetusti. Sesonkiaikaan keväästä syksyyn Helsingistä voi lentää Finnairin sinivalkoisin siivin tai Norwegianin kyydittämänä suoraan Kroatiaan. Suorat lennot Kroatiaan kestävät noin kolmisen tuntia riippuen hieman siitä, että mihin päin Kroatiaa on menossa lomailemaan. Kesällä moni matkanjärjestäjä tarjoaa pakettimatkoja Kroatiaan, joka tekeekin reissaamisesta helppoa, jos ei itse halua tehdä kaikkia järjestelyitä erikseen. Myöskin äkkilähdöt Kroatia on etsitty hakusana sesongin ollessa käynnissä alkukeväästä loppusyksyyn.

Lue ohjeet, joiden avulla löydät halvat lennot myös Kroatiaan.

Toki matkustaa voi mihin vuodenaikaan tahansa ja Kroatiaan pääsee helposti yhdellä koneen vaihdolla. Melkein mikä tahansa suuri eurooppalainen kaupunki kelpaa vaihtokohteeksi, koska Kroatian suurimmille kentille lennetään paljon ja ne ovat suurten kaupunkien yhteydessä, joten matkanteko on helppoa. Mikäli haluaa hieman seikkailla ja päästä mahdollisimman halvalla, niin lähes kaikilla suurimmilla halpalentoyhtiöillä on lentoja Kroatiaan, mutta aina se ei maksa vaivaa kaikkine vaihtoineen ja odotuksineen. Eli halpa lento Kroatiaan saattaa olla työn ja tuskan takana. Tosin normaalihintaiset lennot eivät usein ole kovin kalliita.

Kroatian lentokenttä - Fincro.fi

Zagrebin lentokenttä

Maan uusin ja suurin kenttä löytyy pääkaupungista Zagrebista. Mikäli et saa lentoa haluamaasi muualla maassa sijaitsevaan kohteeseen, niin Zagreb on hyvä portti Kroatiaan. Samalla kannattaakin viettää muutama päivä kaupungin nähtävyyksiä kierrellen ja nauttia paikallisten ravintoloiden antimista. Automatka Zagrebista rannikolle on hieman pidempi, mutta ei kuitenkaan mahdottoman pitkä eli noin nelisen tuntia Splitin rannikolle. Dubrovnikiin ajamiseen sen sijaan saattaa kulua melkein seitsemän tuntia, joten jatkolento on parempi ratkaisu.

Splitin lentokenttä

Split on Kroatian toiseksi suurin kaupunki ja kenttäkin on varsin vilkas. Split sijaitsee rannikolla ja sieltä on helppo pääsy moneen muuhun kohteeseen. Useat saaret ovat lyhyen lauttamatkan päässä ja moni muu rantakohde lyhyen automatkan päässä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että Dubrovnik on melkoisen matkan päässä ja mikäli teillä on ruuhkaa, kuten usein on, niin matkaan saa kulumaan henkilöautolla helposti yli viisi tuntia.

Zadarin lentokenttä

Zadar on mielenkiintoinen kohde, johon lentää moni lentoyhtiö. Zadarista on mukava lähteä tutkailemaan lähialueen saaristoa ja lähellä onkin Kornatin saaristo ja siellä sijaitseva noin 90 saaresta koostuva luonnonpuisto. Myös itse Zadar on ehdottomasti tutustumisen arvoinen kaupunki.

Dubrovnikin lentokenttä

Dubrovnik on etäämmällä muusta Kroatiasta, mutta varsinkin kesäkaudella kentälle on todella hyvät lentoyhteydet ympäri Eurooppaa. Myös Suomesta pääsee kesäkaudella suorilla lennoilla kauniiseen Dubrovnikin rantakaupunkiin.

Pulan lentokenttä

Pulan kenttä sijaitsee kauniissa Istrian maakunnassa ja sieltä onkin hyvä aloittaa tutustuminen maakuntaan, kunhan ensi viettää Pulan kaupungissa pari päivää. Kentän kautta kulkee vuosittain puolisen miljoonaa matkustajaa, joten yhteydet kentälle muista kaupungeista ovat melko hyvät. Jopa Suomesta on kesäkaudella suoria lentoja.