Yksin matkustaminen – Ota nämä asiat huomioon, kun matkustat ulkomaille!

Kaverin tai ryhmän kanssa matkustamista pidetään turvallisena, mutta tämä ei ole välttämättä täysin totta. Yksin matkustaessa kiinnität vähemmän huomiota itseesi ja sulaudut paremmin muuhun massaan, etenkin jos olet kuumimman turistialueen ulkopuolella. Seuraavassa vinkkejä turvalliseen yksin matkustamiseen:

 • Älä pukeudu kuin perusturisti, eli unohda vyölaukku, kirkas paita, äläkä kulje naama matkakirjassa kiinni
 • Liiku sellaisissa paikoissa, joissa on paljon muitakin ihmisiä, etenkin pimeän aikaan
 • Kävele itsevarmasti ja tarkoituksenmukaisesti
 • Älä pue ylläsi mitään kallista, kuten koruja, kalliita kelloja tai muuta, jolla saat huomion itseesi
 • Tarkasta aina julkisten kulkuneuvojen aikataulut ja reitit huolellisesti ennen kuin lähdet liikkeelle, jotta tiedät mistä ne kulkevat
 • Pidä kopiota henkilöllisyystodistuksesta mukanasi
 • Älä juo baarissa liikaa, sillä humalainen on helppo kohde taskuvarkaille tai johonkin pahempaan
 • Kerro tarvittaessa pieniä valkoisia valheita, jos joku kysyy vaikkapa, että minne olet menossa. Voit vastata tapaavasi ystävän, vaikka todellisuudessa olet liikkeellä yksin
 • Pidä yhteyttä joka päivä ystäviisi tai perheeseesi kotisuomessa. Sovi vaikka lähettäväsi viesti joka ilta ja aamu, että he tietävät sinun olevan varmasti kunnossa
 • Jätä matkasuunnitelmasta myös kopio läheisillesi
 • Älä tee mitään mitä epäilet tai mikä ei tunnu sinusta hyvältä idealta
 • Varaa majoitus tai hotelli aina hyvissä ajoin, niin varmistat, että et joudu nukkumaan taivasalla

nainen yksin lentokentällä

Yksin matkustaminen naisena – Mitä huomioida?

Yksin matkustaminen ei katso sukupuolta, mutta totuus on, että naisille matkustaminen voi kuitenkin olla jonkin verran vaarallisempaa tietyissä matkakohteissa. Suomalaisnainen saa helposti ulkomailla katseita, mutta vaaroilta välttyy, kunhan matkalla noudattaa esimerkiksi yläpuolella lueteltuja neuvoja.

Jos olet nainen ja matkustat yksin ulkomailla, niin sinun kannattaa esimerkiksi varotoimenpiteenä pitää nimettömässäsi sormusta, vaikka et olisikaan naimisissa. Tällä tavoin vältät innokkaimmat ahdistelut.

Uskalla sanoa ”Ei” mahdollisille ehdotuksille. Naiset voivat saada ulkomailla ehdotuksia tuntemattomilta paikallisilta sekä muilta reissaajilta, esimerkiksi illallisen tai drinkin merkeissä. Ehdotuksille kannattaa sanoa rohkeasti ei, mikäli tapaus vähääkään epäilyttää.

Mitä naisen tulee huomioida ennen matkaa?

Ennen ulkomaanmatkaa kannattaa huomioida se, että ulkomailta ei välttämättä ole saatavilla kaikkia naisille suunniteltuja hygieniavälineitä kovinkaan helposti tai osa niistä voi olla erilaisia, kuin mihin on Suomessa tottunut. Katolisissa maissa ei myöskään ole saatavilla jälkiehkäisypillereitä, joten sellainen kannattaa olla mukana, mikäli sinkku naisena ulkomailla liikkuu.

Etkö ole vielä valmis matkustamaan yksin? – Näin löydät matkaseuraa

Yksin matkustamisessa on toki hyvät puolensa, mutta siihen liittyy tietenkin myös huonoja puolia. Kaverin kanssa matkustaessa yksinäisyys ei pääse milloinkaan yllättämään ja ystävä tuo matkalle myös turvallisuuden tunnetta.

Matkaseuraa ei kuitenkaan ole aina helppo löytää, etenkään lyhyellä aikataululla. Mikäli matkaseuraa ei omasta ystäväpiiristä löydy, niin silloin matkakumppania voi hakea netin keskustelupalstoilta tai sosiaalisen median kautta.

Myös suomalaiset deittisivustot ovat varteenotettava vaihtoehto matkaseuran etsimiseen, etenkin silloin, jos kyseessä on lyhyt lomamatka. Suomen suosituimman deittipalvelun, E-kontaktin kautta, matkaseuraa löytyy varmimmin. E-kontakti on maksullinen, mutta tämä takaa sen, että jokainen käyttäjäprofiili on varmasti tarkastettu ylläpidon toimesta. Tämänhetkinen E-kontaktin hinta löytyy täältä.

Yksin matkustaessa matkaseuraa löytää kyllä myös lomakohteesta. Mikäli majoitus on hostellissa, niin sieltä löytyy varmasti samanhenkistä seuraa, joiden kanssa voi sopia matkasuunnitelmista. Muilta reissaajilta kannattaa ihan rohkeasti mennä kysymään, mihin he ovat menossa ja saako liittyä seuraan. Tämä on myös loistava tapa löytää uusia ystäviä reissunpäältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *